Zondagochtend... (27-01-2021)

 

Zondagochtend, 10.56 uur. Ik krijg een melding op mijn telefoon. Een melding van binnengekomen mail. Niet zo bijzonder en op zondag verwacht ik er sowieso niet zoveel van. Zal wel reclame zijn ofzo. Dat is de eerste gedacht.

Bonkend hart

Ik druk mijn telefoon even aan en direct begint mijn hart in mijn keel te bonken. Ik zie twee onderwerpen staan, maar door twee specifieke woorden zit in meteen rechtop. Het zijn de woorden ‘factuur’ en ‘match’. Ja echt, er stond duidelijk ‘match’!

De mail

De zenuwen gieren meteen door mijn lijf en met trillende handen klik ik het mailtje van de donorbank aan en log in naar de speciale mail. Dan lees ik de informatie waarop ik dacht maanden te moeten wachten; Goedemorgen mevrouw Bakker,
Wij kunnen u mededelen……… een match is gemaakt.
OMG… Er is een match, het is gelukt!!

Steun om mij heen

Met tranen in mijn ogen, nou ja, niet alleen meer in mijn ogen, druk ik wat appjes open en stuur een screenshot door van de mail. Ik kan het nog even niet geloven, ben in ‘shock’ zeg maar. Ik grap nog dat ik tissues nodig heb, maar mijn pyjama hier nu maar voor gebruik. Ik zat ten slotte nog heerlijk te relaxen, zou deze zondagochtend rustig opstarten.
Op afstand wordt er met me mee gehuild. Ik voel de steun direct ook al is er lijflijk niemand aanwezig. Wat er dan allemaal door mij heen gaat, geen idee, maar het gevoel is overweldigend.

Laten bezinken

Ik moet het allemaal even laten bezinken merk ik. Daarom besluit ik het naar een paar mensen te sturen die heel dichtbij staan en houd ik het verder nog even voor mezelf. Even wennen aan het idee dat nu zo dichtbij komt. Wennen aan het idee welke stappen ik nu moet gaan zetten.. Stappen op een rijtje zetten.

Dat is inmiddels, nu een paar dagen verder, wel gelukt. En kan jullie met een big smile op mijn gezicht laten weten; er is een donor!!

(Ik heb een weekje vrij. Het idee hierachter was om de rollercoaster van de afgelopen weken even los te laten. Bij te komen van alles wat op me af is gekomen. Maar jullie begrijpen wel, dat dit nu totaal niet lukt hahaha)

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb