Hoe het nu gaat... (30-04-2022)

 

In deze Blog zou ik onder andere wat meer vertellen over hoe het nu met mijzelf gaat, op mijn werk en de controle bij de verloskundige. Ik begin met het laatste onderwerp.

Verloskundige

De dag na mijn vorige Blog stond er weer een controle bij de verloskundige op de agenda. De controles zullen nu  sneller na elkaar plaats vinden nu de zwangerschap ook steeds verder komt.
Tijdens zo’n controle wordt er even een praatje gemaakt, hoe gaat het, hoe voel je je, wil je nog dingen bespreken. Maar het gaat ook over de mogelijkheid tot het volgen van cursussen of bijeenkomsten bijwonen vanuit de GGD/consultatiebureau.
Je bloeddruk wordt gemeten, die is overigens standaard bij mij iets te hoog, niks zorgwekkends. Aan je buik wordt gevoeld, groeit alles goed en voldoende. Voor de ligging van is het nog te vroeg voor, dus dat is afwachten. Hij beweegt en draait nu natuurlijk nog alle kanten op. Er wordt naar het hartje geluisterd, wat lekker te keer ging. En als je het zelf wilt, mag je op de weegschaal gaan staan. Wat ik zelf altijd wel even wil, ben toch benieuwd hoeveel kilo’s er steeds bijkomen.

Informatie GGD

Ondertussen ben ik ook al gebruik aan het maken van de informatieavonden bij de GGD. De eerste die ik bijgewoond heb, ging over ‘het geven van borstvoeding’. Dit is iets wat ik wel graag wil gaan proberen, dus leek het mij niet verkeerd om hier wat meer informatie over in te winnen.
Met een klein clubje, waarvan ik de enige alleenstaande was, zaten we te kijken naar een PowerPoint presentatie en luisterden naar de dame van de GGD. Je kon volop vragen stellen en er werden allerlei stellingen gegeven waarop je kon reageren. Bij dat laatste hield ik al snel mijn mond. Door het werken in de kinderopvang wist ik al best veel en was ik dus niet neutraal in deze zin.
Maar de avond zelf was zeker wel interessant en nuttig. Want op mijn werk komt de voeding, áls een kindje al borstvoeding krijgt, in een flesje/potje mee en dat is het. Het proces wat hieraan vooraf gaat, maken we natuurlijk niet mee. En dat ga ik straks, als alles mee zit, wel zelf meemaken en is dus compleet nieuw voor mij.
De volgende informatieavond gaat over ‘de bevalling’. Ik ben benieuwd!

Beweging

Hoe gaat het nu verder met mij… Wat betreft de zwangerschap en het gevoel hierbij, gaat het goed! Ik kan echt wel zeggen dat ik van de zwangerschap geniet.
Hoe mooi is het als je je kindje elke dag voelt schoppen, voelt bewegen en ook echt ziet bewegen?! Ik vind het prachtig. Oké, daarbij zeg ik ook eerlijk dat het schoppen niet altijd even fijn is. Wanneer het heel laag schopt, heb je constant het idee dat je plassen moet (wat niet zo is). En ‘Henk’ gaat ook ’s nachts flink los, dus de slapeloze nachten zijn regelmatig aanwezig.
Maar het feit dat hij laat weten dat hij aanwezig is, is zo mooi.
En het eerste moment dat ik hem zág bewegen, dat was bijzonder zeg. Ik zat op het balkon te genieten van de zon en voelde hem al even flink bewegen. Omdat het gevoel best hard was, dacht ik wat te zien door mijn hemdje heen. Dus hup, snel een stukje omhoog en ja hoor! De plopjes waren duidelijk te zien. Ik was verbaasd, verrast, euforisch. Ik weet zeker dat ik van oor tot oor zat te stralen! Wanneer het nog duidelijker wordt, ga ik het zeker proberen te filmen. Dan ga ik het met jullie delen hoor.

En verder

Nadat ik herstelde van Corona heb ik helaas geen hele dagen meer kunnen werken. Mijn energielevel was flink gedaald, had toen nog regelmatig hoofdpijn en was best kortademig. En als je kortademig bent door de Corona én zwangerschap, is dat geen pretje kan ik je vertellen.
Ook begonnen de lichamelijke mankementen op te spelen. Last van mijn heup, bekken, bil en stuitje. Hiervoor ga ik inmiddels al enkele weken naar de fysiotherapeut. En aangezien ik naast het werken, thuis ook nog in beweging moet kunnen blijven, ben ik halve dagen blijven werken.
Zoals de meesten ook hebben gezien/gelezen, is mijn verlof vervroegd ingegaan. Wat niet betekend dat ik helemaal niets meer ga doen op mijn werk, maar ik ga niet meer op de groep met de kinderen aan het werk. Waar kan, ga ik nog wat administratieve dingen doen.
Het verlof is inderdaad vroeg ingegaan, eerder dan je zou verwachten. Dit heeft met het advies vanuit het RIVM te maken rondom Corona. Dit advies was er al een tijdje en is er nog steeds. Dit heeft met de 1,5 meter afstand te maken en het risico op het krijgen van Corona. Dit advies volgen wij samen op met dus wel de mogelijkheid om nog op een andere manier een bijdrage op de werkvloer te leveren.


In de volgende Blog vertel ik over de 'babyshower' op het werk en reageer ik op wat vragen die ik ondertussen hier en daar heb gehad. Heb je ook nog vragen, stel ze gerust door hierop te reageren of via de Social Media.