Daar gaan we dan... (01-01-2023)

 

Het is klokslag 19.00 uur wanneer ik mijn vaders auto voor mijn huis parkeer. Daarna voelt het, een soort van, alsof ik een leeg huis binnen kom. Uiteraard word ik vriendelijk begroet door Loekie en Joep, dus helemaal leeg is het niet. Maar verder is het stil.

Stilleven
Teun zijn dikke winterjas ligt als een stilleven op de eetkamertafel. Hij mocht vandaag zijn nieuwe, grotere jas aan. Want meneer groeit zo goed, dat dit wel nodig was.
Op de bank staat nog de wasmand, met zijn gevouwen was. Klaar om  opgeruimd te worden.

De katten
Eerst geef ik de katten wat te eten, die doen ten slotte net alsof ze verhongeren wanneer ik er niet was. Daarna zijn de kattenbakken aan de beurt en pak ik ook nog maar even de stofzuiger. Ik hoef nu eenmaal niet zachtjes te doen.

Alleen
Dit is namelijk de eerste avond dat Teun niet thuis slaapt. Dat ik zonder Teun thuis ben gekomen. En dat is gek zeg. Onwennig, vreemd… Hoe je het ook noemen wilt. Deze mama moet in ieder geval even heel erg wennen en vind er niks aan!
Teun gaat vanaf vandaag namelijk elke zondag bij opa & oma logeren, want mijn vrije tijd met Teun zit er nu dan toch echt op.

Verlof
In april dit jaar ging ik met vervroegd verlof. Deels door mijn lichamelijke gestel en deels door toen nog geldende coronaregels. En toen mijn officiële verlof in september stopte, plakte ik er vrije dagen en ouderschapsverlof aan vast. Hierdoor kon ik alle tijd met Teun doorbrengen. Wat in het begin vooral overleven was, door alles wat er met hem gebeurde, en daarna door volop van elkaar te genieten.

Kinderdagverblijf
Teun is de afgelopen twee maanden wel al naar het kinderdagverblijf geweest. Rustig aan hebben we dat opgebouwd, zodat hij en ik eraan konden wennen. Doordat ik nog niet werkte, kon ik die dagen wel rustig aan doen. Bracht ik hem op mijn gemakkie die kant op en haalde hem eind van de middag weer op.
En vanaf morgen komt daar dus de maandag bij mijn ouders bij. Zij gaan gezellig een dagje op Teun passen.

Naar opa & oma
Vanmiddag zijn we gezellig op tijd naar opa & oma gegaan. Om daar een bakkie te doen voor nieuwjaarsdag en zodat meneer daar zijn middag slaapje kon doen. En ook om oma (& opa) op de hoogte te brengen van het ritme. Het gebruik van zijn medicatie en gewoon wat handige dingetjes. Het is ten slotte al eventjes geleden dat ze hele dagen op zo'n ukkie pasten.

Het gaat natuurlijk allemaal helemaal goed komen! Teun is ten slotte wel al het 8e kleinkind wat onder hun hoede komt. En Teun is helemaal gek van ze. Geniet van alle aandacht en heeft daar dikke pret. Dus dat zit wel goed.

Even slikken
Maar om nu zo alleen thuis te komen, is toch wel even een dingetje hoor. Was echt wel even slikken. Dus zocht ik net maar even wat afleiding en zit ik nu met een koppie thee op de bank.

Vanaf morgen ga ik deels weer starten met werken en zit het verlof er echt op.
Vanaf morgen gaat het normale leven, mét Teun, echt van start…

Maak jouw eigen website met JouwWeb