Aan de klus... (06-04-2022)

 

Muziek aan… Tijd voor een nieuwe Blog!

De bouwmarkt

Na de 20 wekenecho ben ik meteen met mijn zus doorgereden naar de bouwmarkt. Op zoek naar een kleurtje verf voor op de muur. Ik had al wel een idee van een kleur, door een broekje dat ik eerder al eens gekocht had. Een beetje roestbruin-achtig.
En daar sta je dan, in de bouwmarkt, bij een rek vol staaltjes en een broekje in je handen. Want uiteraard was het geen standaard kleur die ik in mijn gedachte had. Het moet hier altijd weer anders dan anders. Dus moesten we zoeken in alle staaltjes naar een kleur dat het dichtst bij kwam. Het was even speuren, maar viel uiteindelijk alles mee. De kleur even laten mengen daar en hup naar huis met een bus verf.

Eerste stappen

Een aantal dagen erna kwamen mijn nichtjes Alaysa en Anouk helpen met verven. Eerst de nodige voorbereidingen treffen en aan de slag. Eén wandje moest nog ontdaan worden van behang en één wandje moest zo goed als wit gesaust worden. Dat wandje was nog blauw. En aangezien er licht behang tegenaan zou komen, leek het me verstandig het eerst even te witten.
Alaysa ging van start met dé kleur. Dat zag er eerst wel even spannend uit. Oranje boven was er niks bij! We zijn een ochtend flink aan de slag gegaan en de start van de kinderkamer was een feit. Zo fijn, ook deze hulp. En het is niet alleen hartstikke fijn om samen aan de slag te gaan, het is ook nog eens hartstikke gezellig!

Wat een klus

Na een aantal dagen werd het tijd om weer verder te gaan. En dat viel niet mee. Kijk, er staat dan wel op zo’n verfemmer dat het na 1 keer dekkend is, maar ik kan je vertellen… Dat was de grootste onzin!
Ik ben rustig op mijn gemakkie een paar dagen aan de slag gegaan en na 5 keer, ja je leest het goed… 5 keer!! was het goed gedekt en was ik heel blij met het resultaat!

Behangen

Ondertussen kwam ook het behang binnen dat ik online besteld had. Een behang met een opdruk, een print in zwart-wit dat constant weer mijn aandacht trok als ik het internet op ging.
Voor deze klus trokken mijn zus en ik een dagje uit, want we hadden geen idee hoe het zou gaan. Is het een flinke klus, plakt het goed, is het een gedoe bij het stopcontact en de hoek om? Allemaal zaken die je vooraf niet weet. Daarnaast moesten we ook nog eens van onder naar boven behangen omdat ik wist dat het aan de bovenkant een stuk te lang zou zijn. Dit behang bestel je namelijk in standaard afmetingen in verband met de opdruk. En hoe breder je wilt, hoe hoger het komt.
Maar de klussende zussen maak je niet gek hoor! Alle banen zaten op 1 rol en er stond netjes aangegeven bij welke baan je aangekomen was. Dus hup, afsnijden, muur insmeren en gaan met die banaan! We gingen als een speer, zonder overleg hadden we een perfecte taakverdeling, en met tussendoor een bakkie koffie met wat lekkers zat het behang er eigenlijk zo op.
En wat is het mooi geworden!! Ben er helemaal verliefd op. Liep die dag meerdere keren de kamer even in om ernaar te kijken, zo mooi. Binnenkort deel ik het hele kamertje met jullie!

De meubels

Welke meubels ik in de kamer wilde hebben, wist ik al een tijdje. Geen set uit een babyzaak, maar 2 losse meubelstukken. Een complete set is niet mijn ding, is vaak duur en het past niet eens in de kamer. Ik wilde een ladekast van de Ikea, als commode en kledingkast in 1, en een ledikant van een babyzaak. En dit alles niet in het wit, maar doe eens gek, in het zwart. Dit leek mij erg mooi bij het geverfde wandje én bij het behang.

Zo’n Ikea-meubel, je kent het wel, bestaat natuurlijk uit allerlei dozen, onderdelen en zakjes. En waar start je dan? Ik ben eerlijk gezegd nooit zo van de gebruiksaanwijzingen. Maar dit keer was het toch wel verstandig het stap voor stap door te nemen.
Mijn zus en ik hadden al snel de smaak te pakken en ook dit werd weer teamwork! In 2 ochtendjes hadden we de commode helemaal in elkaar. Het liep gewoon gesmeerd, dus ik denk dat de klussende zussen eerdaags maar een eigen BV moeten gaan starten ;).

Het ledikant stond al een paar weken klaar in het magazijn van Babypark in Wormerveer. Daar zijn we afgelopen zaterdag vrij spontaan naartoe gereden. Uiteraard eerst de hele winkel doorgelopen. Ziet er allemaal zo aantrekkelijk uit! Maar heb me netjes ingehouden hoor en op wat kleine dingetjes na niks gekocht.

Zondag kon ik het natuurlijk niet laten het ledikant zelf in elkaar te zetten. Appeltje eitje hoor vergeleken met een commode. Tja, zo ledikant bestaat ten slotte maar uit 4 kanten en een lattenbodem. Dus in een kwartiertje tijd stond die in elkaar op zijn plek!

De kamer begint vorm te krijgen!

De 22 weken prik

Ik zou ook nog wat vertellen over de ‘22 weken prik’ oftewel de kinkhoestvaccinatie.
Dit is een prik die je als aanstaande mama vanaf de 22e week kan nemen. Dit bestaat pas sinds een paar jaar, dus velen zullen er wellicht nog nooit van gehoord hebben.

Kinkhoest is voor baby’s een ernstige en gevaarlijke ziekte. Het kan een longontsteking en hersenschade veroorzaken, maar ook een overlijden als gevolg.
Omdat baby's vanaf de 2e maand na de geboorte ervoor gevaccineerd kunnen worden, zijn ze vanáf de geboorte niet direct beschermd.
Tegenwoordig kun je je dus als aanstaande mama laten vaccineren. Dit zorgt ervoor dat het kindje via de navelstreng beschermd raakt en na de geboorte al beschermd is en later kan starten met de 1e vaccinatie.
Uiteraard is dit een vrije wil voor iedereen en niet verplicht. Ik heb er wel voor gekozen en heb deze vaccinatie direct met 22 weken gehaald. Dit gebeurd bij het consultatiebureau waardoor ik ook meteen kon kennismaken daar. Even zitten kletsen, vragen kunnen stellen en ze wilden van alles van mij weten toen ze hoorden hoe mijn situatie is. Hartstikke leuk! (Oja en die prik zelf, jeetje wat deed die zeer!!)

Zo zijn jullie weer een beetje op de hoogte van wat mij bezig heeft gehouden. Al kan ik nog wel even doorgaan hoor. Dat doe ik zeer binnenkort weer.
Dan vertel ik meer over hoe het nu met mezelf gaat, op mijn werk en de controle bij de verloskundige.