Sneltrein... (3-12-2020)

 

Zijn jullie wel eens met de sneltrein geweest? Ik zit er figuurlijk gezien momenteel in. En hij gaat hard hoor!

Na het telefoontje van afgelopen vrijdag, had ik weer genoeg om over na te denken, om een plekje te geven. 
Zo ook wanneer ik de inwendige echo wilde laten doen. Dit moet gedaan worden op de 2e of 3e dag van je menstruatie vertelde de arts tijdens de intake. En aangezien die afgelopen weekend weer begon, kon ik deze week al richting Wolvega als ik wilde. Oké, dat zou best snel zijn zeg. Ik moest even schakelen in de bovenkamer. Wanneer ik zou besluiten dit nog niet te doen, werd het doorgeschoven naar eind januari. En tja, dat is dan eigenlijk best wel weer ver weg.
Dus besloot ik afgelopen maandag de kliniek te bellen en een afspraak in te plannen voor deze week. Dat betekende dat ik meteen dinsdagmiddag al terecht kon!

Op van de zenuwen

Dinsdag was ik uiteraard weer eens op van de zenuwen. Spanning voor wat komen gaat en spanning voor het onbekende.
Na een ochtend werken ben ik samen met mijn zus die kant opgereden. 'Even' een retourtje Friesland.
Zij mocht daar helaas al die tijd in de auto blijven zitten, aangezien er door Corona niemand mee naar binnen mocht. Gelukkig maakte haar dat niets uit, het ging ten slotte om de afleiding en gezelligheid.

Het onderzoek

Na een uitloop van zo’n 20 minuten, was ik dan ‘eindelijk’ aan de beurt. Vol goede moed liep ik met de fertiliteitsarts mee en ter kennismaking mocht ik eerst achter het bureau plaats nemen. Lachend deed ze heel even haar mondkapje af, zodat ik kon zien met wie ik te maken had, grapte ze.
Ik vertelde haar eerlijk van mijn zenuwen en hoe die zijn ontstaan. Een eerder onderzoek in het ziekenhuis in Hoorn heeft me geen goed gedaan en daar was ze niet heel verbaasd over. Dit had ze eerder gehoord.
Het onderzoek ging heel gemoedelijk, rustig en met de nodige uitleg. Bijzonder om zo de ins en outs over je lichaam te zien en horen.
En helemaal fijn om te horen dat de baarmoeder er goed uit ziet, geen vleesbomen of cystes en de eileiders genoeg eiblaasjes bevatten. De arts was positief over dit onderzoek. Een pak van mijn hart, zeg maar, dat is een grote zorg minder!
Daarna nog even bloed laten prikken en toen konden zuslief en ik weer met een gerust gevoel naar huis.

Sneltrein raast door

Als je nog niet bij je eindpunt bent, kun je net zo goed nog even in de sneltrein blijven zitten. Toch?
Nou, dat zit ik dus ook! Want vanmorgen werd ik gebeld om het gesprek met maatschappelijk werk te plannen en dat kan ook deze maand nog!

Ik zeg, we gaan nog even in volle vaart vooruit!   

Maak jouw eigen website met JouwWeb