Evaluatiegesprek... (09-01-2021)

 

Allereerst voor iedereen die dit leest, de beste wensen voor dit nieuwe jaar!


Gistermiddag, 8 januari, vond het evaluatiegesprek plaats. Ook dit keer weer telefonisch en met dezelfde arts als tijdens het intakegesprek.
Ook dit keer zat ik weer samen met mijn goede vriendin Linda klaar voor het telefoontje.

Zenuwen

In eerste instantie was ik helemaal niet nerveus ofzo, had de hele dag nergens last van. Tot ik een uurtje voor het gesprek met een Twittermaatje aan het kletsen was hierover, toen kwamen de zenuwen in ene volop naar tevoorschijn. Ik was de afgelopen weken heel positief ingesteld, alle gesprekken waren ten slotte allemaal goed verlopen. Maar toch kwam even het idee, wat als…… Heb ik alles wel goed verteld? Is het bloedonderzoek wel goed gegaan?

Het gesprek

Het telefoontje was een kort en goed gesprek. Nog net zo vriendelijk en behulpzaam als tijdens de intake. Dat was wel heel fijn, want de zenuwen zakten meteen weg.
Ik kreeg nog even de nodige uitleg over bepaalde zaken en uiteindelijk hun oordeel. Om verder te mogen gaan met het traject, wordt je door een medisch team van de kliniek besproken. Hierin wordt gekeken naar het intakegesprek, het gesprek met maatschappelijk werk en de onderzoeken die gedaan zijn. Gelukkig zag het bloedonderzoek er ook allemaal goed uit, niets geks te zien of gevonden. Het bleek dat ik tussendoor nog een keer bloed had moeten prikken, maar dit stukje waren ze vergeten te regelen. Geen probleem verder, gelukkig. 
Hun oordeel over alles tot nu toe is heel positief, zei ze enthousiast, en daarom krijg ik groen licht om door te gaan!!

Volgende stap

Dat betekend dat we aan de volgende stap toegekomen zijn, een donor. Zonder donor komen we ten slotte nergens. Mijn keuze is hierin belangrijk, via welke weg ik aan een donor wil komen.
In eerste instantie zou ik voor een buitenlandse donorbank gaan, een Deense. Deze donorbank is heel bekend in dit ‘wereldje’.  Je zou misschien denken, waarom helemaal daar… Simpelweg omdat er in Nederland niet zo’n algemene donorbank is én het aantal donoren zeer schaars is.
Maar onlangs is er bij ‘mijn’ kliniek een eigen donorbank geopend en ik heb besloten daar gebruik van te maken. Mits dit mogelijk is natuurlijk.

Matchen

Het gebruik maken van deze donorbank houdt in dat ik een ‘vragenlijst’ moet gaan invullen. Een lijst dat gaat over uiterlijke kenmerken van mij en van een toekomstige donor. Hier gaat een speciale commissie naar kijken en gaat een match zoeken.
Zodra er een match gevonden is, gaan we door met het hele traject en komt het stapje nog dichterbij!

Landen

Na het gesprek hebben Linda en ik natuurlijk nog even zitten napraten over dit alles. Ik bleef er best een beetje koeltjes onder, besefte ik later. Alles moest duidelijk even landen. Het is 'gewoon' zover, we gaan nu écht van start en dat kwartje moest nog even vallen. Maar het is geland hoor!!

Ik zit nu volop in het traject en hoop op een mooie match!

Maak jouw eigen website met JouwWeb