Babyshower... (31-05-2022)

 

Op het moment van schrijven, is het alweer een week geleden… Mijn babyshower!

22 mei 

Zondag 22 mei stond mij een verrassing te wachten. Nou ja, ik geef toe, een volledige verrassing was het niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Want behalve dat ik wist dat er die dag iets te gebeuren stond, wist ik niet hoe of waar en ook niet geheel met wie. Want ik had het er 'ooit' wel met Linda over gehad en namen enzo doorgegeven, maar dat was het dan ook. Wat ervoor zorgde dat ik gewoon hartstikke zenuwachtig was die ochtend. En ja, dan natuurlijk ook vroeg wakker was, iets wat bekend is bij mij.

Vriendinnen

De 22e had ik een theedate met Linda en Gerda. Twee vriendinnen die ik inmiddels al 16 jaar ken, via mijn toenmalige baan in Amsterdam, en nog altijd contact mee heb.
Regelmatig spreken we ergens centraal af, maar de meiden waren uiteraard nieuwsgierig naar de kinderkamer en we hadden al een hele tijd niet meer hier afgesproken. Dus dat werd hoog tijd. En daar zeg ik geen nee tegen, scheelt weer een rit met de auto of trein ;).
De meiden heb ik rustig het kamertje laten zien en daarna nog even zitten kletsen. Ondertussen bood ik, een beetje gekscherend, thee aan. Terwijl ik heus wel wist dat ze daar niet voor kwamen. Maar ja, hoe maak je dat kenbaar? Ik heb ten slotte al weken gedaan alsof ik van niks wist. Had zelfs die week nog in de app gevraagd wat voor lekkers ze bij de thee wilden, dat doen we ten slotte altijd. Speelde het spelletje 100% mee. Zij met elkaar en ik met mezelf.

Sjerp

Uiteindelijk kreeg ik een cadeautje van Linda aangereikt. Dit bleek de sjerp te zijn. Een sjerp met 'mom te be'. Toen kon ik mijn lach niet meer inhouden en vertelde ik dat ik al de hele tijd zat te wachten op het moment dat ze me iets bekend  gingen maken. Dat ik benieuwd was hoe ze dat zouden gaan doen. En vertelde ik hoe en wat van mijn 'vermoedens'. Wat een lol kun je hebben!
Daarna mocht ik bij Gerda de auto instappen en gingen we naar… Ja dat was dus onderdeel 1 waar ik totaal geen weet van had. Waar gingen we naartoe? In eerste instantie dacht ik aan mijn moeder. Zij hebben in het gebouw een aparte ruimte waar je met meerderen samen kunt zitten. Maar dit bleek niet zo te zijn. We gingen naar mijn zus (hoe kon het ook anders ;)).

Toch verrast

Haar huis was volledig versierd met vlag, slingers en ballonnen. Zowel buiten als binnen! Wat een verrassing was dat zeg! Dit had ik totaal niet verwacht hoor, zo ontzettend leuk!
Iedereen stond buiten op mij te wachten, mijn aankomst te bekijken en mij te verwelkomen.
Heel even voelde ik de tranen komen, maar die maakten al snel plaats voor een grote lach toen ik zag wie er allemaal stonden.
Niet iedereen kon er bij aanwezig zijn, heel jammer, maar dat snapte ik best. Krijg dat maar eens voor elkaar. Met mijn 'lijstje' en dan allemaal op 1 datum samen komen. 

Verwend

Binnen stond er een high tea klaar verzorgd door iedereen samen.
Ik werd verwend met een super mooi voedingskussen die straks goed van pas komt. En daarnaast nog cadeautjes van hun zelf, zo leuk! Maar jeetje, wat een verwennerij zeg.
Alaysa had ook nog zelf een cadeautje gemaakt. Een boekje waarin iedereen de naam heeft proberen te raden, heeft opgeschreven wanneer ik mogelijk ga bevallen en hoe Henk er dan uit komt te zien. Als het aan Linda ligt, wordt het een kleine tien tonner, dus ik bereid me alvast maar voor. En daarnaast hele mooi en lieve woorden richting mij en Henk. 

Wie is wie

We hebben een spelletje gedaan dat niet meeviel. Alaysa had met een diapresentatie van iedereen babyfoto’s laten zien en ga dan maar eens raden wie wie is. Poeh hé… Lastig hoor! Gelukkig wist ik die van mezelf te raden haha.
Dit was vooral heel lachwekkend. Zeker wanneer het fout was en je dit eigenlijk niet kon voorstellen.

Geen gedoe
Dit spelletje was precies mooi zo. Met wat lekker tussendoor van de high tea, helemaal top! Geen groot overdreven gedoe. Maar vooral heel veel gezelligheid met elkaar.
We hebben leuke foto's gemaakt en heerlijk nog even buiten kunnen zitten. Mooi met elkaar zitten kletsen. En hoe leuk is het om te zien dat deze dag zo slaagde terwijl de helft elkaar voor het eerst zag. Tijdens de thee/koffie hoorden waar ik iedereen van ken en hoe lang al. Ook dit zorgde voor leuke gesprekken onderling. Ik heb daar ook echt van genoten.

Na afloop ben ik nog even bij mijn zus gebleven. Samen met een bakkie koffie in het zonnetje na zitten kletsen. Samen alle indrukken zitten verwerken van een zeer geslaagde dag!

Maak jouw eigen website met JouwWeb