Tien weken... (01-08-2021)

 

Binnen voel ik de zomerse temperaturen, maar als ik naar buiten kijk… Lijkt het bijna wel herfst. De ene na de andere bui komt naar beneden. De zon is op deze zondag nergens te bekennen.

Rustig aan

Ik doe het vandaag lekker rustig aan. Nou ja, rustig, ondertussen draait de was en is de douche grondig schoongemaakt. Maar wel met een lekker slakkentempo en een bakkie cafeïne vrije koffie tussendoor.
Waar ik eerder altijd moeite mee had, was het stoppen met koffie drinken nu appeltje eitje. Geen enkel moment last van gehad, waardoor ik inmiddels al ruim 10 weken geen koffie meer heb gedronken.

Koffie

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik geen koffie meer drink. Of hoe ik dat voor elkaar krijg. Je mag nu toch best gewoon koffie drinken? Eén bakkie kan toch geen kwaad?

Te veel cafeïne is simpelweg niet goed, kan schadelijk zijn voor een baby en het verhoogd zelfs de kans op een miskraam. Ook kan het een laag geboortegewicht tot gevolg hebben. Dagelijks wordt meer dan 200 mg afgeraden. Aangezien ik mezelf ken, als ik bij iemand aan de koffie zit, blijf het niet bij dat ene bakkie. En aangezien cafeïne niet alleen in koffie zit, heb ik de keus gemaakt het gewoon niet meer te drinken. Ik bedoel, hoe belangrijk is het nou? Voor mij in ieder geval niet belangrijk genoeg. En als ik daarmee de kans op bovenstaande punten kan verkleinen, heb ik het er wel voor over.

Verloskundige

Vorige week maandag had ik de eerste afspraak met de verloskundige in Enkhuizen. 
Met wat gezonde spanning ging ik ’s middags die kant op. Lekker dichtbij zeg, zo op het fietsie. Dat was wel even gek zo na al die ritjes Friesland!

Het was een intakegesprek met de mogelijkheid alle opkomende vragen te stellen. Maar aangezien ik in Friesland al zo goed begeleid ben en ik sowieso alle informatie opdoe die mij belangrijk lijkt, had ik niet zo heel veel vragen te stellen. Dat komt later vast wel.

Testen en onderzoeken

Na de intake kreeg ik uitleg over de mogelijkheid voor testen en onderzoeken. Hiermee kun je bijvoorbeeld zien of een kindje het down syndroom heeft of lichamelijke afwijkingen. Het ene met (tegenwoordig) een bloedonderzoek, het andere met een echo. Ook hiervoor foldertjes meegekregen om alles thuis nog eens rustig door te nemen en uiteindelijk mijn eigen keus te maken in wat ik wel of niet wil. Niks is verplicht, de keus is aan mij.

Vaccineren

Daarnaast hebben we het kort even over het vaccineren ‘tegen’ Covid gehad. Op het moment dat ik voor de tweede inseminatie aan de beurt was, werd ik ook opgeroepen voor de vaccinatie. Deze oproep heb ik toen netjes in de kast gelegd. Geen idee welke stap goed zou zijn, alle informatie die je er over vind, is voor mij gewoon niet 100% bindend. Dat ik me wil laten vaccineren staat vast, maar wanneer weet ik nog niet. In de eerste 12 weken wordt het voor nu sowieso afgeraden. En dat was ook mijn idee, die weken sla ik het in ieder geval over. En daarna… Dat zie ik dan wel weer. De 2e oproep ligt sinds dit weekend hier op tafel. Ze hebben me in ieder geval gemist. Fijn!
Maar als ik de komende tijd niet te dicht in de buurt kom of voorzichtig ben, is het dus niet omdat ik jou niet leuk of aardig vind ;)!

Termijn echo

Volgende week maandag staat de eerste termijn echo gepland. Ondanks dat ik het spannend vind, kijk ik er ook heel erg naar uit. Het besef is er nu eenmaal nog niet helemaal. De bevestiging volgende week is weer even nodig. Dus kom maar op!

 

Heb je een leuke vraag of wil je iets anders weten wat ik in een volgende Blog kan beantwoorden?
Stel hem gerust, want ik snap best dat mensen nieuwsgierig zijn! Alles mag, niks is te gek! Ik vind het alleen maar leuk.

Maak jouw eigen website met JouwWeb